Opdatering på politibesøg hos Livetssted.dk

Opdatering på politibesøg hos Livetssted.dk

I dag søndag fik jeg igen besøg af politiet ved 14-tiden.
Jeg var igang med at indspille ny spændende musik med mine chimes da det bankede på døren.

Udenfor stod to mandlige betjente uden mundbind på.
De ville lige sikre sig at jeg ikke udførte massage eller andet med fysisk kontakt! (Mødet i TØS – den Tantriske Øve & -Studiegruppe var faktisk på programmet til i dag, men vi havde valgt at aflyse dette møde).
Og kæresten var kørt hen for at male billeder imens jeg lavede musik.
Så jeg var helt alene på skansen.

Betjentene var meget venlige og forstående. De havde blot fået besked på at følge op på deres besøg i går.
Jeg kunne fortælle dem at deres kolleger, der besøgte mig i går, havde foreslået mig at søge dispensation hos sundhedsmyndighederne. Og at jeg faktisk havde tænkt mig at bruge dagen i morgen til at arbejde med dette.


Har d.12.01 2021 undersøgt mulighederne nærmere – her er min opdatering.

Der findes pt. ingen deciderede muligheder for at søge dispensation i forhold til behandlinger med fysisk berøring og kontakt for alternative behandlere. Rådet var at bruge vore “fagforeninger & sammenslutninger”.

Men det er tilladt at have op til 5 kunder / klienter / kursusdeltagere i lokaler der lever op til afstandskravet, ud over behandleren / foredragsholderen / kursusholderen. Jeg forstod det også sådan at jeg som kursusholder må have op til 4 assistenter / medarbejdere.

Summasummarum: Alle behandlinger af enkeltpersoner og par er tilladt når afstandskravet og de øvrige regler kan overholdes, så længe der ikke er tale om fysisk kontakt og berøring.
Og foredrag, kurser og workshops kan afholdes af kursusholder og dennes medarbejdere med maksimalt 5 deltagere.


Jeg fortalte dem også at vi var mange i den alternative branche, der havde svært ved at forstå at være kolleger i det offentligt anerkendte behandlersystem godt måtte hjælpe deres klienter og patienter, men at vi ikke måtte hjælpe mennesker i nød.

Igen mødte jeg kun forståelse hos politiet, der godt kunne se problematikken i dette, men de skulle jo blot håndhæve det som de blev bedt om…

For at være helt sikker spurgte jeg ind til om de mente det var ok at jeg afholdt samtale sessioner med mine klienter. Det var ok fik jeg at vide!
Det jeg ikke må er at give fysisk massage og berøring – altså behandlinger med fysisk nærkontakt!

Jeg måtte også godt mødes med mændene i min mandegruppe rent fysisk, dog må vi maksimalt være 5 samlet inklusiv mig. Så vi må jo finde ud af hvem der skal springe over hver anden gang indtil det igen er ok at mødes mere end 5.

Ovenstående tolker jeg også derhen, at det da også er ok at afholde sessioner og behandlinger for par – når blot jeg ikke har fysisk kontakt med dem!

Og det er ifølge ovenstående efter min opfattelse også tilladt at afholde “mini” workshops for op til 4 deltagere (2 par) – igen kun sålænge der ikke er fysisk kontakt i mellem andre end de enkelte par indbyrdes.

Og de øvrige krav med afstand, håndhygiejne m.v. skal selvfølgelig også være i orden (igen i forhold til mig og de deltagende par og disse par indbyrdes)…

Så jeg syntes ikke det ser helt sort ud – der er stadig nogle muligheder, hvis vi har lyst til at hjælpe andre.
Og så må det jo være op til den enkeltes overbevisninger og angstniveau at afgøre hvordan man vil agere i dette landskab.

Det var så denne begivenhedsrige weekend – godt det er “hverdag” igen i morgen 😊 

❤️  Thor 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *